perjantai 12. helmikuuta 2021

Kuumat aallot vs. minä, 2–0

Kuten viime postauksessa kerroin, luovutin hormonilääkityksen aiheuttamien kuumien aaltojen edessä ja kävin apteekista vaihdevuosioireisiin tarkoitettua Ergotaminia. Ei auttanut. Aloitin yhdellä tabletilla illalla, mutta kohta otin jo määrätyn kaksi tablettia kolme kertaa päivässä. Reilun viikon kuluttua lopetin. Toinen erävoitto kuumille aalloille. Nyt harkitsen, käynkö vielä tuon Ergotaminin tujumman version eli sen, jolla on väsyttävä vaikutus.

Kohta vuoden kestänyt leppoisa oleskeluni järkkyy, kun aloitan ensi viikolla kuukauden pituisen työpätkän! Tosiaan, en ole ollut kokopäivätöissä sitten viime kevättalven. Ensin lähes seitsemän kuukauden sairausloma, sitten keikkaluontoisia hommia silloin tällöin. Nyt olisi sitten edessä neljän viikon talvilomasijaisuus. Huomasin miettiväni, miten pystyn ja jaksan. Sitten muistutin itseäni, että miksi en jaksaisi. Hoidot jatkuvat, mutta olen (tietääkseni) terve. Jaksamiselle ei ole muuta estettä kuin tämä totuttu joutilaisuus. Nyt on todellakin aika alkaa pyristellä irti tästä syöpämoodista normaaliin elämään.

2 kommenttia:

  1. Ymmärrän yskän. Itse kaksi vuotta sitten otin muutamina iltoina tujumpaa Ergotaminia ja totesin, että tosiaan sen seurauksena tulevaa pöhnää en voi ottaa itselleni. Minun on vaiketa uskoa, että joillekin tällaiset voi auttaa -lääkkeet voivat auttaa:)





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos varoituksesta. Eihän siinä mitään, jos lääke väsyttää, kun ottaa sen illalla, niin väsyttäköön. Mutta juuri tuo mahdollinen pöhnäinen olo aamulla arveluttaa itseänikin.

      Poista