torstai 13. elokuuta 2020

Lämpöilyä ja liikakiloja

Huomenna perjantaina olisi sitten vuorossa järjestyksessään viides (ja toiseksi viimeinen) sytostaattihoito. Katsoin jo eilen verikokeiden tulokset Omakanta-palvelusta ja ehdin vähän jänskättää, sillä leukosyytit eli valkosolut (labrakielessä fB-Leuk) olivat viitearvojen alapuolella. Ilmeisesti eivät kuitenkaan liikaa, koska hoitaja soitteli tänään ja totesi veriarvojen olevan ok. Kaikki muut arvot olivatkin viitteiden puitteissa, tuo melko alhaalla käynyt hemoglobiinikin oli kivunnut jo 124:ään.

Käytäntö siis on, että hoitaja soittaa syöpäpolilta hoitoa edellisenä päivänä ja tiedustelee vointia (tämä on ilmeisesti koronaepidemia-ajan järjestely). Totesin voivani hyvin lukuun ottamatta pientä lämpöilyä, joka on taas alkanut vaivata. Mutta tuo nyt näyttää minun kohdallani kuuluvan asiaan eikä ole esteenä hoidolle.

Mutta oli pakko kysäistä, miten paljon on vara lihoa, ennen kuin se vaikuttaa lääkemäärään. Sytostaatithan lasketaan painon mukaan ja olen onnistunut kerryttämään hoitojen aikana kolmisen kiloa lisää. On tietysti hyvä, että ruoka maistuu, mutta ehkä ruuan laadussa olisi petraamisen varaa ja herkkuja voisi syödä vähemmänkin. Hoitaja totesi, ettei kolme kiloa vielä aiheuta toimenpiteitä, viiden kilon kohdalla kannattaa asiaa jo kysyä lääkäriltä. Nyt otan itseäni niskasta kiinni sen verran, ettei lääkemäärää tarvitsisi fiksata viimeiseenkään hoitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti