perjantai 9. lokakuuta 2020

Hyvää Roosa nauha -päivää!

Tunnustan: en ole koskaan aiemmin ostanut Roosa nauhaa. Nyt kuitenkin (sattuneesta syystä) nappasin sellaisen kaupasta mukaani heti, kun ne myyntiin tulivat. Nyt se koristaa takkini rintamusta, leikatun rinnan puolella.

Yhdysvalloissa 1990-luvulla alkunsa saanutta Roosa nauha -kampanjaa järjestää Suomessa Syöpäsäätiö,
ja ensimmäisen kerran se toteutettiin vuonna 2003. 
Perinteisesti Roosa nauha -keräyksellä on tuettu rintasyöpätutkimusta, mutta tänä vuonna tuki laajeni myös muiden syöpien tutkimukseen. Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut muusikko Juha Tapio. Nauhassa on hänen sormenjälkensä, jonka on Tapion mukaan tarkoituksena muistuttaa, että jätämme toisiimme ainutlaatuisen jäljen.

Roosa nauhan mainoksessa lukee kysymys Kenelle sinä kannat nauhaa? Joudun vastaamaan itsekkäästi, että tässä vaiheessa ensisijaisesti itselleni. Mietin, mitä itse haluaisin Roosa nauha -päivän kunniaksi sanoa muille. Tulin siihen tulokseen, että sitä samaa, mitä olen halunnut sanoa sairastumisestani asti: Hyvät naiset, tutkikaa niitä tissejänne säännöllisesti! Se voi pelastaa hengen tai auttaa ainakin pääsemään mahdollisimman vähällä sairauden kanssa. Minun kyhmyni löytyi tuurilla, mutta olen vannonut, että jatkossa en jätä tätä asiaa enää sattuman varaan. Oman syöpätyyppini ärhäkkyyden takia sain tosin kaikki mahdolliset hoidot, mutta itse leikkaus oli pieni ja toivuin siitä hyvin. Toisin olisi ollut, jos kasvain olisi ollut suurempi, rinta olisi jouduttu poistamaan tai mikä pahinta, jos syöpä olisi levinnyt.

Näillä mietteillä hyvää Roosa nauha -päivää kaikille, ikään ja sukupuoleen, syöpään tai syövättömyyteen katsomatta.

Roosa nauha vuosimallia 2020.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti