keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

"Multa tukka hävisi, kai se korvataan..."

Jos ei ole kenelle tuttu, niin tuo otsikkohan on lainaus Juice Leskisen biisistä Eesti (on my mind) (joka ei kerro syöpähoidoista vaan Tallinnan matkasta). Tuo säe on kuitenkin huvittanut minua viime päivinä, koskapa meille sytostaattihoitoa saaville tukka tavallaan korvataan peruukin ostamiseen tarkoitetun maksusitoumuksen muodossa. Miten tuon maksusitoumuksen saaminen käytännössä tapahtuu, tuleeko sitä hakea vai saako sen automaattisesti, sitä en ole vielä selvitellyt.

Mutta tukka tosiaan hävisi. Ensimmäisen hoidon yhteydessä hoitaja sanoi, että hiukset alkavat lähteä parin viikon kuluttua. Se piti kohdallani aika tarkkaan kutinsa, ensimmäisen kerran huomasin hiuksia irtoavan normaalia enemmän, kun hoidosta oli kulunut päivän vajaa kaksi viikkoa. Viisi päivää sitä karvakatoa jaksoin, sitten pää alkoi olla jo niin harvahapsinen, että mies sai toimeksiannon surauttaa loputkin pois. Koska tukkaa kuitenkin vielä oli, niin ihan klaniksi päätäni ei ajeltu, vaan siihen jäi yhdeksän millin sänki. Noin lyhyenä harvenemista ei huomaa, ja kun mies keksi vielä jättää otsalle vähän pitemmän töyhdön, niin ainakin etempää katseltuna tämän saattaisi luulla olevan vaan vähän räväkämpi kesätukkamalli. Mutta kyllähän tämä vähän totuttelua vaatii. Pitkiä hiuksia minulla ei ole ollut 20 vuoteen ja välillä malli on ollut melko lyhytkin, mutta ei ihan näin lyhyt sentään. Ja jossain vaiheessa pitää heittää varmasti hyvästit niin otsatöyhdölle kuin yhdeksän millin siilillekin.

Muistelin tuossa edellistä parturikäyntiäni (kun olin vielä onnellisen tietämätön tississäni piileksivästä patista). Oli taas joku bad hair day ja manasin kampaajalleni, miten miehillä on helppoa, he kun voivat ihan luontevasti pitää tukkansa ihan lyhyenä tai vaikka päänsä kaljuna. Eikös olekin olemassa joku sanonta, että varo mitä toivot, sillä se saattaa toteutua…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti