torstai 2. huhtikuuta 2020

Keski-ikäinenkin nyt nuortuu…

Minkä ikäisenä ihminen on vanha, entä minkä ikäisenä hän lakkaa olemasta nuori? Tästä on olemassa varmasti useitakin käsityksiä, mutta vanhuus ja nuoruus ovat myös varsin suhteellisia käsitteitä.

Keski-iän katsotaan useammankin määritelmän mukaan alkavan 40-vuotiaana. Itse olen siis astunut keski-ikäisyyteen jo reilu vuosi sitten. Itse kuitenkin tunnen (kuten varmasti moni muukin) itseni nuoreksi. Jos kuitenkin pystyy helposti muistamaan asioita, jotka tapahtuivat yli 30 vuotta sitten ja jos ikätovereilla alkaa olla aikuisia lapsia, on tosiasia, ettei tässä nyt enää ihan nuoriakaan olla.

Ollessani itse parikymppinen, nelikymppiset tuntuivat jo melko fossiileilta. Ja totta on, että esimerkiksi ensisynnyttäjäksi tai ammattilaisurheilijaksi olisin jo vanha.

Mutta nyt kuluneiden viikkojen aikana olen saanut monta kertaa kuulla olevani nuori. Koska olen nuori syöpäpotilaaksi. Kaikkisyovasta.fi-sivuston mukaan yli 60 prosenttia rintasyövistä löydetään yli 60-vuotiailta. 25–49-vuotiailta vain reilut kymmenen prosenttia.

Onhan se kiva kuulla olevansa nuori, jos vain asiayhteys olisi toinen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti