keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Lisää odottelua

Tutkimustulokset kasvaimestani olivat tulleet ja lääkäri soittelikin jo eilen. Kasvain oli yhdeksän millimetrin kokoinen (mikä selvisikin jo magneettikuvassa) ja imusolmukkeet puhtaat. Erilaistumisasteeltaan se oli gradus 3, mikä tarkoittaa Rintasyöpäpotilaan oppaan mukaan huonosti erilaistunutta kasvainta, jossa on syövän ärhäkkään kasvutapaan liittyviä piirteitä. Tuon graduksen lääkäri tosin osasi ennustaa jo etukäteen, tässä iässä saatu rintasyöpä kuulemma yleensä on ärhäkkää sorttia.

Ihan kaikesta lääkärin ammattikielellä kertomasta en ehtinyt saada kiinni, enkä ruvennut tivaamaan tarkemmin. Jatkohoito selviää vastaanotolla (ilmeisesti taas eri lääkärin), jonne minulla on aika toukokuun toisella viikolla. Odottelu siis jatkuu.

Edellisen postaukseni kommenteissa sain mainion linkin rintasyöpäleikkauksen jälkeisiin liikeharjoituksiin (kiitos siitä). Aloinkin nyt ihmetellä, ettei minulle osastolta lähtiessäni annettu mitään jumppaohjeita. Hoitaja sanoi fysioterapeutin soittavan, mutta eipä tuota ole kuulunut. En hoksannut asiaa lääkäriltäkään kysyä. Jumppailin sitten eilen vähän noiden ohjeiden mukaan. Tosin ihan kaikkea en pysty vieläkään tekemään, vaikka leikkauksesta on jo kaksi viikkoa. Esimerkiksi käsien nostaminen suoraksi ylös tekee melko kipeää.

Kaksi viikkoa leikkauksesta muuten tarkoittaa sitä, että saan ottaa ompeleita peittävät haavateipit pois (ompeleet ovat itsestään sulavat, joten niitä ei tarvitse poistattaa). Tänään siis suihkun jälkeen teippejä irti nahasta kiskomaan.

2 kommenttia:

  1. Kaikkea hyvää sinulle:) paljon paljon voimia ja jaksamista <3

    VastaaPoista
  2. Sama linkkien jakaja täällä viestittää.

    Sinulta onkin siis poistettu vain vartijaimusolmukkeet. Anteeksi, en ole lukenut vielä kaikkea kirjoittamaasi niin tarkkaan. Aiemmin kyllä taisin käsittää, että kainaloleviämistä ei näkynyt.

    Se että ei ole levinnyt kainaloon, on erittäin hyvä uutinen. Graduksen 3 rintasyöpä olisi hyvinkin sen jo tehnyt, eli syöpäsi saatiin ajoissa kiinni.

    Liikuskele oman jaksamisen mukaan, syö terveellisesti ja pidä kaikin puolin kunnostasi ja hyvästä mielestä huolta.

    Jos imusolmukkeet olisi poistettu kokonaan, olisi pitänyt erityisen tarkkaan välttää infektioita, ja esimerkiksi multaan koskea vain hanskat kädessä. Naarmuja ja nirhaumia ei olisi saanut tulla.

    Kannattaa kuitenkin tässäkin tapauksessa olla varovainen, jotta hoidot päästään aloittamaan suunnitellussa aikataulussa.

    Nimimerkki Sama

    VastaaPoista